Belemmerende overtuigingen

Respecteer jij je eigen grenzen?

Posted On juni 23, 2018 at 12:09 pm by / Reacties uitgeschakeld voor Respecteer jij je eigen grenzen?

 

Gisteren stond ik onder druk. En dat heb ik zelf gedaan. Grote kans dat je denkt waar doe je nou moeilijk over! Relax!!!
Maar ik denk dat je zelf ook van die situaties tegenkomt. Nee, niet tegenkomt. Maar zelf creëert.

De laatste tijd stuur ik je elke vrijdag een mail. Met daarin mijn blog. Waarover ik je schrijf, dat plopt spontaan op. En in flow staat het in no time op papier, ehhh het scherm.

Gisteren was het weer vrijdag. Maar de afgelopen dagen No Plop. En gisteren ook niet. 

En toen begon het: ja maar, mijn lezers verwachten dat ik op vrijdag een mail stuur. Ik moet toch voor continuïteit zorgen. Ik ben niet betrouwbaar als ik nu niets stuur. Ik ben geen volhouder. Ik ben…..
Nou ja, je kent het misschien wel. Die criticus zit waarschijnlijk ook in jou. Die criticus die jou zo naar beneden haalt, die je het gevoel geeft dat je compleet niet deugt. Die je zo’n rotgevoel geeft dat je ervoor op de vlucht slaat. Dus dat je tóch dat gaat doen wat eigenlijk niet wil. Wat eigenlijk niet gaat. Je negeert je eigen grenzen. Dendert er dwars overheen. Geen respect voor jezelf.

Bijna had ik het ook gedaan. Gaan zitten schrijven aan een blog omdat het vrijdag was. En hij geschreven móest worden. Vond ik.

Maar ik besloot anders. 

Hoe reëel is het dat jij een mail  van mij verwacht op vrijdag? Ik stuur ze nog maar een paar weken op vrijdag. Daarvoor was het zaterdag. En daarvoor stuurde ik ze niet elke week. En volg je me nog niet zo lang dan krijg je eerst een paar mails op woensdag, dus dan denk je nu helemaal Waar heeft ze het over?!
Hoe reëel is het dat je nu helemaal verontwaardigd bent dat ik je geen mail heb gestuurd? Als je mijn mail al had verwacht, dan ben je waarschijnlijk eerder blij dan boos dat ik je nu pas mail.
Wat voor energie geef ik mee aan een mail die geforceerd tot stand komt, omdat ik geen inspiratie heb. Die energie komt dan ook bij jou terecht.
Wat voor energie kost het mij om een mail te schrijven als het niet in flow gaat.

Ik dwing mijzelf in structuren, in regels, die ik zelf verzin. Waarvan ik aanneem dat anderen, jij dus, dat van mij verwachten. Maar ik heb niet gecheckt of jij dat van mij verwacht.

Als ik mijzelf voorstel als mijn beste vriendin, wat zou ik ik dan van haar verwachten? Niks. Ik verwacht niks. Ik zou haar gunnen dat ze ontspannen en vrolijk is. In flow haar ding doet. Waarin de energie voelbaar is. 

Ik besloot dit keer voor zachtheid naar mijzelf toe. 
Want niet alleen heb ik mijzelf verteld dat het geen heilig moeten is dat die mail op vrijdag de deur uit gaat. Ik heb ook gevoeld dat ik die structuur mag loslaten. Het mag spontaan ontstaan. Zoals ik nu zit te  schrijven. 
Ik mag ook milder zijn in het mijzelf veroordelen. Want hoezo geen inspiratie? Deze week is een en al inspiratie en creativiteit geweest. Mijn training Bouw je spirituele online business is maandag gestart. Terwijl de eerste website al gebouwd wordt, creëer ik vol energie de volgende lessen. Ik heb mooie posts voor mijn Facebookcommunity Show your Spirituality geschreven voor de komende weken. Ik heb ideeën over Facebook-lives. Alleen dus even geen Plop-up voor een blog. En is dat erg? Nope.

Maar zoals alle begin vond ik het best moeilijk om alleen maar zacht naar mezelf te zijn. Dat stemmetje dat het móet omdat het zo hóort bleef ik op de achtergrond horen.

Heb jij ook van die stemmetjes of gevoelens die steeds maar met dat opgeheven vingertje wijzen? Probeer maar eens te voelen wie jou op je kopt geeft. Het is niet van jezelf namelijk. Het is een ouder, voorouder, een leerkracht, een ervaring uit een vorig leven die iets in jou triggert. Er wordt een herinnering wakker gemaakt waarin jij een standje kreeg. Wat zo pijnlijk was dat je er nog steeds voor wegloopt. En liever over je grenzen gaat dan dat schuld, schaamte, niet deugen gevoel opnieuw te moeten voelen. 

 

Het is tijd om niet meer te voldoen aan de verwachtingen van anderen. Maar aan je eigen verwachtingen. En dan wel aan jouw echte authentieke eigen verwachtingen. Waarin je jouw grenzen respecteert. Wat mag jij vanuit zachtheid van je zelf verwachten? Voor mij geldt dat ik mijzelf als mijn beste vriendin mag beschouwen en naar haar luister. Zij gunt mij ontspanning en vrolijkheid, flow en energie.

Wat gunt jouw innerlijke beste vriendin jou?

 

Ook bij mijn Facebookcommunity Show your Spirituality komen?

Klik op de button en meld je gratis bij Show your Spirituality aan.